Boka tid 031-159480

Behandlingar

Här hittar du en kort beskrivning av de behandlingar vi erbjuder. För ytterligare information föreslår vi att du kontaktar oss så att vi kan hjälpa dig.


Undersökning

Vill du veta hur dina tänder mår? Då kan en undersökning vara lämplig. På så sätt får både du och vi en bra överblick över din munhälsa. Vid en undersökning går vi igenom din mun tand för tand både genom att titta noggrant på ytan av tänderna med spegel, samt inuti tänderna med hjälp av röntgen. Efter en undersökning kan din tandläkare rekommendera nästa steg på vägen till en optimal tandhälsa, men det är självklart alltid du som har sista ordet.

Läs mer

Tandsstensborttagning och polering

Har du ilningar eller ett inflammerat tandkött? Då kan det vara tandsten som ligger gömt. Tandsten är något som alla får, i större eller mindre mängder. Det är därför viktigt att låta en tandläkare kontrollera och ta bort den tandsten som inte går att få bort med tandborsten hemma.

Läs mer

Protetik och implantat

Känner du att det saknas något när du ler, pratar eller äter mat? Då kan man tänka sig ersätta tomrummen med protetik. Protetik innefattar ett antal behandlingar som t.ex proteser, kronor, broar och implantat. Vilken behandling som är mest lämplig skiljer sig från individ till individ, vi kommer tillsammans fram till den lösning som passar dig bäst.

Läs mer

Lagningar och rotbehandlingar

Vid karies behöver tanden lagas, detta görs på olika sätt beroende på var kariesinfektionen befinner sig. Har den spridit sig för djupt kan du behöva en rotfyllning. Vid en undersökning kan tandläkaren fastställa bästa behandling.

Läs mer

Tandutdragning

Finns det några tänder som behövs dras bort så hjälper vi dig med att få det gjort på ett tryggt och säkert sätt. Visdomständer är vanliga att man drar ut om de växer på ett onormalt sätt, kom in för en undersökning om du har problem så hittar vi en lösning.

Läs mer

Remiss

Har du övriga eller speciella önskningar så samarbetar vi med erfarna specialister som vi kan remittera dig till.

Läs mer

Akut tandvård

Har du tandvärk eller andra besvär så är du välkommen in till oss. Du kan även komma in som drop-in och få tid så snabbt som möjligt. Boka din tid online här, eller ring en av våra kliniker.

Läs mer

Tandvårdsrädd?

Tandvårdrädsla är vanligare än vad många tror. Några av de vanligaste anledningarna till denna rädsla är att man känner en brist på information och förtroende inför sin tandläkare. Vi lägger därför extra vikt vid att förklara hela proceduren för dig både under en behandling och emellan behandlingarna. Vi vill att du ska känna dig välkommen och avslappnad. Samt att du känner förtroende för din tandläkare. Vi påbörjar därför ingenting föränn du har gett oss klartecken att allting känns bra.

Läs mer

Tandblekning

Många drömmer om ett fräscht vitt leende. På Videntas kliniker i Göteborg och Angered utför vi skonsam tandblekning som får ditt leende att gnistra. 

LÄS MER

AirFlow®  Behandling

En mild och skonsam metod för att få bort ytliga missfärgnignar från dina tänder.

LÄS MER