Boka tid 031-159480

Tandblekning i Göteborg


Tandblekning

Många drömmer om ett fräscht vitt leende. På Videntas kliniker i Göteborg och Angered utför vi skonsam tandblekning som får ditt leende att gnistra. 

 Tandblekning BrilliantSmile 

Vi arbetar efter den väl beprövade Brilliant Smile-metoden där vi använder en medicinskt CE-märkt och PH-neutral blekgel som aktiveras med hjälp av plasmaljus. Gelen tar bort missfärgningar skonsamt genom att frigöra fria syreradikaler som tränger in i tänderna, utan att tändernas emalj tar skada. Minst tre månader innan du gör en tandblekning måste du först ha gjort en undersökning hos din tandläkare. Det är viktigt att det inte finns några hål eller tandsten när tandblekningen genomförs och att tandköttet är friskt. Tandblekningsbehandlingen tar 120 min varav gelen ligger på i 3x20 minuter. Efter behandlingen ska du inte äta eller dricka något som innehåller färg under de kommande tre dygnen. 

Tandblekning Uppfräschning

Vi erbjuder också en 45 min uppfräschning då processen är densamma men gelen endast ligger på 1x20 min. Detta kan vara ett bra sätt att bibehålla resultatet om du tidigare gjort en tandblekning.

Nanoseal

Ett tillägg till tandblekningsbehandlingen är att försegla tänderna med Nanoseal. För kunder som använder tobak rekommenderar vi detta. Förseglingen är också bra för den som inte vill tänka på en speciell kost efter utförd behandling.

Hur tandblekningens resultat blir påverkas av den ursprungliga färgnyansen som tänderna har samt tidigare missfärgningar. Även hållbarheten av blekningen är individuell och beror på hur du sköter dina tänder, hur kost-, nikotin- och läkemedelsvanorna ser ut samt tjockleken på emaljen.

Boka tid